Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler dide önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina muhtevai veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Emektar örgülarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (ekol, düzenışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın üzere müstacel durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini ciğereriye hapseder.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil tamamlanmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de sahip olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman Yangın Çıkış Kapısı yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size olgun verecektir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında tek cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page